Det finns mängder av spektakulära byggen och konstruktioner i Dubai och bland dessa är The World tveklöst en av de allra mest spektakulära.

The World är en konstgjord ögrupp anlagd ett par kilometer utanför kusten. De totalt 300 öarna är tänkta att vara utformade för att efterlikna världen. Själva öarna var färdigställda 2008 och utanför dem har det även byggts en nästan 3 mil lång vågbrytare. Totalkostnaden för att färdigställa det första stadiet av The World har beräknats till nästan 100 miljarder kronor vilket gör det till ett av de största projekten i Dubai.

Finansiella krisen

Detta jätteprojekt drabbades hårt av den finansiella krisen 2008 och mängder av byggnader och projekt på de nyskapade öarna ställdes in. Idag är enbart ett fåtal öar bebyggda och framtida planer har övergetts delvis på grund av att flera öar har visat oroande tecken på erosion och vissa har redan börjat sjunka.

Ta sig hit

Det finns ett fåtal öar som är bebyggda och vill du ta dig hit går det båtturer från Palm Jumeirah till ön “Libanon” där det bland annat finns en Beach Club. Det finns även långtgående planer på bebyggelse på öarna “Irland”, “Nya Zeeland” och “Australien” men idag arrangeras inga turer dit.

Framtiden för The World

I filmen nedan, som är från 2006, får man en bättre förståelse för den ursprungliga visionen med The World men tyvärr är detta ett projekt i Dubai som antagligen inte kommer nå sina ursprungliga mål.

Sök hotell

Se även

Jumeirah Beach
Åka skidor i Dubai
Ibis Al Rigga