Dubai är en av världens mest expansiva städer med fokus på nöje och turism. Utöver massor av skyskrapor och nybyggda hotell byggs det även massor av diverse attraktioner och sevärdheter för att fortsätta att locka turister till Dubai från hela världen. Här listar vi ett par av de mest populära sevärdheterna under ett besök till Dubai.

Burj Khalifa
Burj Khalifa i DubaiBurj Khalifa är världens högsta byggnad och en given sevärdhet under ett besök till Dubai. På våning 124 finns en mycket populär terrass och utsiktsplats som ger en helt unik utsikt över Dubai.

mer-info

 

 

Dubai Marina Walk
Dubai Marina WalkDubai Marina Walk är ett promenadstråk längs med stadens största marina. Här finner du mängder av kaféer och restauranger omgivet av några av Dubais mest spännande skyskrapor.

mer-info

 

 

Wild Wadi Park
Wild Wadi Park DubaiFör barnfamiljer på besök till Dubai finns det få destinationer som är så populära som Wild Wadi Park. Denna nöjespark har bland annat hela 17 vattenrutschbanor.

mer-info

 

 

Gold Souk
Gold Souk i DubaiDubai Gold Souk är stadens största guldmarknad med sina cirka 300 butiker. Här hittar du allt från större kedjor till mindre lokala handlare.

mer-info

 

 

Skidåkning i Dubai
Ski DubaiDu har antagligen inte rest till Dubai för att åka skidor men möjligheten finns faktiskt. Anläggningen Ski Dubai är en helt unik anläggning med 5 backar mitt i öknen.

mer-info

 

 

Dubai Outlet Mall
Dubai Outlet MallI Dubailand ligger Dubai Outlet Mall som har mer än 200 butiker som erbjuder fantastiska priser. Enklast tar du dig hit med en taxi och även om resan hit kostar en slant kan det vara värt det.

mer-info

 

 

The World
the-world-dubaiDen konstgjorda ögruppen The World är ett av de största projekten i Dubai. Den finansiella krisen 2008 har dock gjort att detta projekt inte har blivit allt man ursprungligen planerade.

mer-info

 

 

Dubai Mall & Fountain
Dubai-MallOm du är intresserad av shopping kommer du definitivt älska Dubai. Besöker du Dubai Mall har du hela 1200 butiker att utforska samt mycket mycket mer.

mer-info

 

 

Fler tips?

Har du fler tips på saker att se och göra i Dubai? Tveka i så fall inte att kontakta oss då denna sida är under ständig utveckling. Tack på förhand!

Sök hotell